Aktuellt

Projektet samlar anonym minnesinformation elektroniskt över nätet

Forskningsprojektet samlar anonymt information av ingermanländare eller finländare som var i kontakt med ingermanländare. Vi är intresserade i minnen om ingermanländarnas skeden under och efter 1940-talet. Vi samlar informationen elektroniskt över nätet med hjälp av frågeformulär. Vi ber alla som minns något om händelserna att fylla i frågeformuläret. Projektet har stor nytta av den insamlade datan. All information ges anonymt. Nedan är länkar till de olika frågeformulären (de är på finska).

Kysymyksiä Neuvostoliittoon palanneille inkeriläisille.

Kysymyksiä Ruotsiin lähteneille inkeriläisille.

Kysymyksiä Suomeen jääneille inkeriläisille.

Kysymyksiä inkeriläisiä tunteneille kantasuomalaisille.


Dokument samlas

Projektet samlar krigstida och efterkrigstida dokument som belyser de ingermanländska krigsflyttarnas öden. Samtida dokument är mycket centrala för forskningen. Vi önskar även att dagböcker, memoarer, brev och fotografier, samt övrigt material som berör ingermanländarnas krigsflyttningar, skickas till projektet. Det går att få tillbaka materialet, om man så önskar, efter att det har blivit kopierat på riksarkivet.

Projektet gör även ett begränsat antal personintervjuer. De som är intresserade av att bli intervjuade bes kontakta projektet.

Projektet samlar anonym minnesinformation elektroniskt över nätet

Dokument samlas


- - -


Suomeksi

По-русски

In English

Auf Deutsch